0
  • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Productie in NL
Aanbiedingsbanden voor 15.00 besteld, morgen in huis
Sterk in maatwerk en bedrukkingen
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

"Steven staat klaar om je te voorzien van advies op maat."

Spanband met ratel

Wanneer je op zoek gaat naar spanbanden dan heb je de keuze uit heel veel verschillende soorten. Een spanband met ratel is een spanband die veel wordt gebruikt om ladingen vast te zetten of om onderdelen vast te sjorren of te zekeren. Kortom: spanbanden met ratel zijn multi-inzetbaar. Klinkt goed? Vind dan jouw ideale spanband met ratel op deze pagina.

Hoe werkt een spanband met ratel?

Het grote voordeel aan een spanband met een ratel is dat deze erg eenvoudig werkt. De ratel aan de spanband zorgt ervoor dat je erg eenvoudig je spanband strak kunt trekken. Hierdoor zorg je ervoor dat je jouw ladingen stevig en veilig vastzet. Ideaal! Om de spanband strak te trekken, maak je een hefboom met de ratel. Des te groter de ratel, des te groter je de hefboom maakt en hoe minder kracht je hoeft te zetten. Hieronder leggen we je uit hoe een spanband met ratel werkt:

  • Zorg dat de mond van de ratel vlak is, zo kan de spanband er makkelijk erdoorheen
  • Rol de spanband af en zorg dat deze niet is gedraaid
  • Trek de spanband zo ver mogelijk door de ratel
  • Beweeg de ratel op en en neer om de band goed te spannen. Herhaal dit net zolang totdat je lading goed vastzit

Voor welke spanband met ratel moet ik kiezen?

Naar welke spanband met ratel ben je op zoek? In ons aanbod vind je een ruim aanbod met verschillende soorten. Daarbij zijn er verschillende punten waar je op moet letten als je een spanband met ratel wilt kopen. Wat die punten zijn?

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt naar de afmeting van de spanband met ratel. Bij ons vind je:

  • Spanbanden met ratel van 25 mm
  • Spanbanden met ratel van 35 mm
  • Spanbanden met ratel van 50 mm
  • Spanbanden met ratel van 75 mm

Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt naar het type spanband. We maken een onderscheid tussen eendelige spanbanden en tweedelige spanbanden. Zoals de naam het al zegt: een eendelige spanband heeft één band die aan de ratel vastzit. Een tweedelige spanband heeft een korte band met haak en ratel. Deel twee is een lange band met aan de andere zijde een haak.

Wat kan ik verwachten van de kwaliteit?

Voor welke spanband met ratel je ook kiest: in elk geval geldt dat je bij Spanbandenopmaat.nl uit kan gaan van kwaliteit. Onze spanbanden voldoen aan de veiligheidsnorm EN12195-2. Dit is een norm om de kwaliteit van spanbanden te waarborgen. Onze ratel spanbanden voldoen aan deze norm. Daarnaast maken we voor onze spanbanden gebruik van hoogwaardig geweven polyester (PES) met maximaal 7% rek.

Maatwerk en bedrukking

Wist je dat je een spanband met ratel ook kan laten bedrukken? Kies in welke kleur je jouw favoriete spanband wenst en wat voor een logo of tekst je op de spanband wilt laten bedrukken. Wij zorgen er dan voor dat we jouw wensen binnen een paar dagen hebben bedrukt. Zo kan je nog op korte termijn genieten van jouw spanband met ratel.

Meer weten over spanbanden met ratel?

Wil jij ook een spanband met ratel kopen? We hopen dat je nu een beetje een goed beeld hebt waar je allemaal rekening mee moet houden. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen van 08:00 uur tot 17:00 uur bereikbaar via de telefoon, chat of mail.