0
 • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Productie in NL
Aanbiedingsbanden voor 14.00 besteld, morgen in huis
Sterk in maatwerk en bedrukkingen
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

"Steven staat klaar om je te voorzien van advies op maat."

Sleepkabel Spanband 3 Ton - 4 meter
Sleepkabel Spanband 3 Ton - 4 meter
€ 12,00 (ex.btw)
 • Met veiligheidsklep
 • Kleur naar keuze
 • Verschillende lengtes
Vergelijken Direct bestellen
Sleepkabel Rondstrop 35 Ton - 4 meter
Sleepkabel Rondstrop 35 Ton - 4 meter
€ 47,00 (ex.btw)
 • Heavy duty
 • Versterkte lussen
 • Opvallende kleur
Vergelijken Direct bestellen
Sleepkabels

Professionele sleepkabels

Sleepkabels zijn het perfecte hulpmiddel om voer- en vaartuigen te (ver)slepen. Met een sleepkabel kun je twee voertuigen aan elkaar te verbinden, zodat het ene voertuig het andere sleept. Bijvoorbeeld wanneer een auto vastzit in de modder, sneeuw of zand. Of als de auto simpelweg pech heeft en naar de garage moet worden versleept. Sleepkabels worden ook gebruikt door (sleep)boten om andere vaartuigen door bijvoorbeeld ondiep water te loodsen. Sleepkabels worden het meest gebruikt in noodsituaties.

Sleepkabels zijn in verschillende type, lengtes en maximale trekkrachten verkrijgbaar. Afhankelijk van jouw situatie is er altijd een geschikte sleepkabel te krijgen.

Betrouwbare sleepkabels

Een sleepkabel is een zeer sterke band of kabel, die is gemaakt van polyester bandweefsel of rondstropmateriaal en een grote trekkracht kan weerstaan. Sleepkabels bij SpanbandenOpMaat worden gemaakt van hetzelfde sterke materiaal waarmee spanbanden, hijsbanden en rondstroppen mee worden gemaakt.

De maximale breekkracht van een sleepkabel verschilt en loopt uiteen van 2.000 kg tot 56 ton. Dit geeft je de mogelijkheid om een sleepkabel te kiezen die perfect past bij de grootte en het gewicht van het voertuig. Om veilig gebruik te kunnen maken van een sleepkabel moet je uitgaan van ongeveer vijfmaal het totaalgewicht van het voertuig.

Er zijn niet-elastische (stijve) sleepkabels en elastische sleepkabels, ook wel bekend als kinetische of dynamische sleepkabels.

Wanneer je elastische sleepkabels gebruikt zal die zich eerst uitrekken, voordat er echt spanning op komt te staan. Dit heeft als grootste voordeel dat de kracht geleidelijk wordt opgebouwd en er niet plotseling volle belasting op de sleepkabel komt. Doordat de trekkracht gelijkmatig wordt overgedragen komt er veel minder stress op de bevestigingspunten en de sleephaken te staan.

Daarbij sleept een elastische sleepkabel niet over de grond. En zal de sleepkabel bij een onverwachte breuk minder snel terugslaan dan een stijve sleepkabel. Dat maakt de kans op ongevallen, schade of letsel veel kleiner.

Bevestiging sleepkabel

Aan beide uiteinden van de sleepkabel zit een sluiting waarmee je de sleepkabel kunt vastzetten. Die sluiting kan een veiligheidshaak of een zogenaamde D-sluiting zijn. Een sleepkabel met veiligheidshaken kun je simpel het bevestigingspunt of sleepoog haken. Een sleepkabel met D-sluitingen maak je uiteraard ook vast aan het bevestigingspunt of sleepoog. Maar hierbij is het van groot belang dat de D-sluiting op juiste wijze wordt vastgezet.

Naast de ‘harde’ sluitingen zijn er ook sleepkabels met lussen aan beide uiteinden. De lussen zijn uiteraard licht van gewicht en eenvoudig te bevestigen aan de sleepogen van de voertuigen. De meeste sleepkabels zijn daarnaast uitgerust met veiligheidssluitingen die voorkomen dat de kabel losraakt tijdens het slepen.

Welke je kiest is afhankelijk van het type voer- of vaartuig die je wil slepen en je persoonlijke voorkeur. Op aanvraag is elke aansluiting mogelijk, neem voor maatwerk contact op met onze specialisten.

Gebruik van een sleepkabel

Om te voorkomen dat je van de regen in de drup belandt, is het belangrijk dat je de sleepkabel zorgvuldig gebruikt. Het opvolgen van de instructies van de fabrikant en het volgen van veiligheidsrichtlijnen is van belang bij het gebruik van sleepkabels. Op onnodige extra schade en letsel zit je niet te wachten.

Volg in ieder geval onderstaande stappen om veilig gebruik te kunnen maken van een sleepkabel.

 1. Controleer de sleepkabel op beschadigingen en slijtage. Gebruik NOOIT een beschadigde of versleten sleepkabel
 2. Check of het voer- of vaartuig kan worden gesleept
 3. Trek nooit meer dan de maximale trekkracht van de sleepkabel
 4. Trek nooit meer dan het maximale trekvermogen van het trekkende voertuig
 5. Bevestig de sleepkabel altijd alleen aan de daarvoor bestemde bevestigingspunten
 6. Start het sleepproces geleidelijk

Wanneer je een sleepkabel gebruikt is het verstandig om een rode driehoekige vlag in het midden van de sleepkabel te hangen. Op deze manier is het voor naderend verkeer van opzij goed zichtbaar dat er een voertuig gesleept wordt.

Let op: Niet alle voertuigen zijn geschikt om te worden gesleept. Je kunt veel schade aanrichten wanneer je een voertuig sleept die dit mechanisch niet aan kan.

Betrouwbare sleepkabel kopen

Met een sleepkabel trek je een voer- of vaartuig langzaam in beweging. Een sleepkabel wordt vooral gebruikt in een (nood)situatie wanneer een voer- of vaartuig vastzit, niet verder kan door technische problemen of (be)geleid moet worden. Sleepkabels zijn een essentieel hulpmiddel voor hulpverlening, loodsen van vaartuigen en situaties waarin voertuigen in moeilijkheden verkeren. Ongeacht het type sleepkabel dat je kiest, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat de sleepkabel geschikt is voor het gewicht en de trekkracht van de voertuigen die je wilt slepen.

Neem geen risico en gebruik alleen een betrouwbare sleepkabel. Naast betrouwbare kwaliteit sleepkabels bieden we ook een snelle levering. Zo hoef je niet lang te wachten op je nieuwe sleepkabel.

Kom je er niet uit? We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Neem contact op 0512 767005.