0
 • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Productie in NL
Aanbiedingsbanden voor 14.00 besteld, morgen in huis
Sterk in maatwerk en bedrukkingen
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

"Steven staat klaar om je te voorzien van advies op maat."

Spanband motor: tie-down ratel 800 kg
Spanband motor: tie-down ratel 800 kg
€ 12,95 (ex.btw)
 • Haken met vinyl coating
 • Veilige klepsluiting
Vergelijken Direct bestellen
Spanband motor: tie-down klemgesp 450 kg
Spanband motor: tie-down klemgesp 450 kg
€ 9,25 (ex.btw)
 • Haken met vinyl coating
 • Veilige klepsluiting
Vergelijken Direct bestellen
Spanband motor: Wielharnas
€ 15,49 (ex.btw)
 • Makkelijk in gebruik
 • Verschillende kleuren
Vergelijken Direct bestellen
Spanband motor: tie-down loops 800 kg
Spanband motor: tie-down loops 800 kg
€ 4,25 (ex.btw)
 • Creëer een bevestigingspunt
 • Extra sterk bandweefsel
Vergelijken Direct bestellen
Spanband motor: tie-down loops 450 kg
Spanband motor: tie-down loops 450 kg
€ 3,75 (ex.btw)
 • Creëer een bevestigingspunt
 • Extra zacht bandweefsel
Vergelijken Direct bestellen

Spanbanden voor motortransport

Motortransport spanbanden zijn het perfecte hulpmiddel om motorfietsen veilig van A naar B te vervoeren. Je motorfiets staat zo op een verantwoorde manier vast. Vervoeren van een motorfiets kan nodig zijn voor bijvoorbeeld onderhoud, repartie of als je de motorfiets wilt vervoeren voor verkoop of vakantie.

Voor het vastzetten van je motorfiets heb je een gehele set nodig, bestaande uit: Spanband motor: Wielharnas, Spanband motor: tie down ratel 800 kg of Spanband motor: tie down klemgesp 450 kg. Mochten juiste bevestigingspunten op je motor ontbreken of heb je een clip-on stuur, dan kun je nog gebruik maken van: Spanband motor: tie-down loops 800 kg of Spanband motor: tie-down loops 450 kg. Allen zijn afzonderlijk van elkaar te verkrijgen, zodat je zelf kunt bepalen welke je er nodig denkt te hebben.

Betrouwbare materialen voor motortransport

Spanbanden voor motortransport, zijn specifiek geproduceerd voor het vervoer van verschillende motorfietsen. De spanbanden en het wielharnas zijn gemaakt van polyester bandweefsel en kunnen grote krachten weerstaan. Spanbanden voor motortransport bij SpanbandenOpMaat worden gemaakt van hetzelfde sterke materiaal waarmee gebruikelijke spanbanden, hijsbanden en rondstroppen mee worden gemaakt.

De maximale breekkracht van de spanbanden voor motortransport verschilt en loopt uiteen van 450 kg tot 1500kg. Dit geeft je de mogelijkheid om een set samen te stellen die perfect past bij de grootte en het gewicht van jouw motorfiets. Om veilig gebruik te kunnen maken van de spanbanden voor motortransport dien je dus rekening te houden met het type motorfiets en het gewicht.

Er zijn motor spanbanden met gesp en met ratel. Afhankelijk van de sterkte die je nodig hebt, kan je deze beide in combinatie met het wielharnas en de tie-down loops gebruiken.

Heb je een lichte motor zoals bijvoorbeeld een motor tot categorie A2 (35kw, max 175kg), dan kies je voor de spanband motor: tie down klemgesp 450 kg. Heb je een zwaardere motor, dan is de beste keus Spanband motor: tie down ratel 800 kg.

Bevestiging spanbanden voor motortransport

Het is eenvoudig om het wielharnas voor motorfietsen te gebruiken. Het wielharnas positioneer je in het midden op de bovenkant van je achterwiel en maak je vervolgens vasts met het klittenband om de velg.

Het wielharnas is voorzien van twee lussen aan beide kanten waaraan je de haken van de spanband motor tie-down in kunt haken. Hierna kan je de motorfiets spanband tie-down moeiteloos strak spannen met de ratel of gesp.

Hoe je de spanband motor tie-downs vastmaakt, is afhankelijk van je aanhangwagen of (bedrijfs)bus. De meeste aanhangwagens en bussen hebben bevestigingspunten waaraan je de haken van de spanband motor tie-downs kunt bevestigen. Is je bus of aanhangwagen voorzien van bindrails? Dan kan je dit wielharnas met de spanband tie-downs nog makkelijker gebruiken. Eventueel gebruik je onze Spanband motor: tie-down loops om aan de bevestigingspunten van je aanhangwagen of bus te bevestigen.

Gebruik van spanbanden voor motortransport

Om te voorkomen dat er gevaarlijke situatie ontstaan, is het belangrijk dat je het wielharnas en spanband motor tie-down zorgvuldig gebruikt. Het opvolgen van de instructies van de fabrikant en het volgen van veiligheidsrichtlijnen is van belang bij het gebruik van de motor spanbanden en het wielharnas. Op onnodige extra schade en letsel zit je niet te wachten.

Volg in ieder geval onderstaande stappen om veilig gebruik te kunnen maken van de spanbanden voor motortransport. Gebruik altijd een motorhoes om je motorfiets te beschermen.

 1. Controleer het wielharnas en de spanband motor tie-downs op beschadigingen en slijtage. Gebruik NOOIT een beschadigd of versleten wielharnas of spanband motor tie-down.
 2. Check of de motorfiets veilig kan worden vervoerd.
 3. Gebruik de juiste sterkte spanband motor tie-downs, die geschikt zijn voor jouw motorfiets.
 4. Positioneer je motorfiets in het midden van de aanhangwagen. Zorg ervoor dat er voor dat de motorfiets in de lengterichting van de aanhanger staat.
 5. Bevestig de spanband motor tie-downs altijd alleen aan de daarvoor bestemde bevestigingspunten of creëer deze zo nodig zelf met de tie-down loops.
 6. Controleer of je motorfiets stevig vastzit en of je aanhangwagen correct is aangekoppeld.

Wanneer je een motorfiets vervoerd is het verstandig om na een aantal km te checken of alles nog goed vast zit.

Let op: Een aanhanger met een motor vraagt om een aangepaste rijstijl. Pas je snelheid aan wanneer je een motorfiets vervoert. Voorkom dat je plotseling hard moet remmen. Ook hard optrekken is niet verstandig wanneer je een motorfiets achter je auto hebt hangen.

Betrouwbare spanbanden voor motortransport kopen

Met spanbanden voor motortransport vervoer je een motorfiets op een veilige manier, bijvoorbeeld voor handel of een vakantie. Spanbanden voor motortransport zijn een essentieel hulpmiddel bij elk transport van een motorfiets. Ongeacht het type spanband voor motortransport, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor de motorfiets die jij wilt vervoeren. Ons wielharnas is universeel geproduceerd, zo dat deze geschikt is voor verschillende motorfietsen.

Neem geen risico’s en gebruik alleen een betrouwbaar wielharnas en spanband motor tie-downs. Naast betrouwbare kwaliteit spanbanden voor motortransport bieden we ook een snelle levering. Zo hoef je niet lang te wachten om je motor te kunnen vervoeren.

Kom je er niet uit? We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Neem contact op 0512 767005.