0
  • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Productie in NL
Aanbiedingsbanden voor 14.00 besteld, morgen in huis
Sterk in maatwerk en bedrukkingen
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

"Steven staat klaar om je te voorzien van advies op maat."

Prijsverschillen tussen spanbanden

Het aanbod spanbanden is divers. Niet alleen in prijs maar ook in kwaliteit, afmeting, eindfitting (hardware), ééndelig of tweedelige, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Al deze elementen zorgen ervoor dat er grote prijsverschillen zijn. Dat prijzen online met elkaar worden vergeleken is dan ook niet meer dan logisch. Want de meeste mensen willen toch wel graag de beste prijs- kwaliteitverhouding. Maar de vraag is, is goedkoop altijd de beste keuze? Om hier voor jezelf een antwoord op te kunnen geven vertellen we je waarom kwaliteit, betrouwbaarheid, prijs en toepassing doorslaggevend zijn om de juiste spanband voor jouw specifieke project te kiezen.

Prijsvariatie op de markt

Wanneer je prijzen van spanbanden met elkaar gaat vergelijken zie je als snel dat de prijzen voor spanbanden met dezelfde specificaties behoorlijk kunnen afwijken. En hoewel de prijs belangrijk is, is kwaliteit nog altijd belangrijker als het gaat om spanbanden. Je wilt immers niet dat je lading losraakt op de snelweg of tijdens het transport.

De prijs van een spanband wordt onder andere bepaald door de kwaliteit van het materiaal, de locatie van het productieproces, het naleven van de veiligheidsnormen en het distributienetwerk. Premium kwaliteit spanbanden onderscheiden zich door het gebruik van uitstekende duurzame materialen, geavanceerde productietechnieken en strenge kwaliteitscontroles; wat resulteert in duurdere maar betrouwbaardere spanbanden. En hoewel budgetopties verleidelijk kunnen zijn vanwege hun lagere prijs, zijn premium spanbanden op de lange termijn een beter keuze.

Het blauwe label; een veiligheidsindicator

Als kwaliteit en betrouwbaarheid voor jou belangrijk zijn, is het verstandig om uit te zoeken waar en hoe de spanbanden worden geproduceerd. En of de informatie op het aangehechte blauwe label klopt. Op het blauwe label staat onder andere informatie over; de producent, het materiaal, lengte spandeel of rateldeel, handkrachtwaarde, maximale belasting bij omsnoeren, maximale belasting bij neerbinden, maximale rekpercentage, Europese normering EN 12195-2, diverse icoontjes voor gebruiksvoorwaarden en veiligheidsnormen. blauwe label - spanband

Spanbanden die zijn voorzien van dit label zijn getest en gecertificeerd volgens strikte richtlijnen.

Dus wanneer je complexe en/of gevaarlijke ladingen moet zekeren, zoals veel in de bouw, transportsector, de scheepvaart en de olie- en gasindustrie nodig is, is het van groot belang om hoogwaardige spanbanden te gebruiken om zowel de lading als de mensen die ermee werken te beschermen.

NB. Veel spanbanden worden geïmporteerd uit China, en daar zien ze liever een lagere prijs dan de juiste kwaliteit. Spanbanden uit China zijn niet per definitie van slechte kwaliteit is, maar er zijn verschillen in de wet- en regelgeving. Je zult dus nauwlettend moeten kijken of de spanbanden echt voldoen aan de Europese normen. Ten onrechte beweren sommigen dat de spanbanden aan de geldende Europese norm EN 12195-2 voldoen, terwijl dit niet het geval is. Deze spanbanden zijn in ieder geval niet geschikt om zware, complexe en gevaarlijke ladingen mee te zekeren. Goedkoop is in dit geval duurkoop. Kwaliteit kost nu eenmaal geld, maar vertaalt zich zeker terug in betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid.

Vakmanschap en kwaliteit

Bij ons staat veiligheid voorop. Als erkende Nederlandse fabrikant van spanbanden wordt dan ook ieder onderdeel van de spanband zorgvuldig geproduceerd en gecontroleerd om aan de Europese norm EN 12195-2 te voldoen. Of het nu gaat om voordelige spanbanden of op maat gemaakte spanbanden. Al onze spanbanden worden gemaakt uit duurzaam materiaal zoals polyester (PES) dat uitstekend sterk is en bestand is tegen slijtage, uv-stralen en chemische invloeden. De spanbanden hebben daarbij goed geconstrueerde sterke naden, een gelijkmatig weefpatroon en zijn consistent in dikte. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de belasting en vermindert het risico op scheuren of breuken. Ook de hardware, zoals ratels, haken en gespen, zijn gemaakt van hoogwaardig verzinkt staal waardoor het beter bestand is tegen corrosie.

Door te kiezen voor spanbanden van goede kwaliteit kun je met een gerust hart op weg en weet je dat jouw lading veilig en betrouwbaar vastzit.

Maatwerk en een persoonlijk tintje

Geen enkele lading is hetzelfde, en ook de vereisten om de lading veilig te vervoeren zijn verschillend. Dus waarom zouden je spanbanden wel hetzelfde zijn? Op maat gemaakte spanbanden zijn de oplossing. Of je nu een extra lange band nodig hebt of een speciaal bevestigingssysteem, in overleg kunnen wij dit allemaal produceren. Maatwerk spanbanden zijn van premium kwaliteit en worden in Nederland in eigen beheer geproduceerd.

Naast de optie om spanbanden volledig op maat te laten produceren, kun je er ook voor kiezen om spanbanden te personaliseren door ze te laten bedrukken (spuitdruk of zeefdruk). Wanneer je hiervoor kiest zijn je spanbanden altijd direct te herkennen, vergroot je eenvoudig de zichtbaarheid van je bedrijf (reclame en promotie) en is diefstal van je spanbanden beter te voorkomen.

Veilig en vertrouwd onderweg

In de zoektocht naar de perfecte spanband voor jouw project, is het goed om verder te kijken dan alleen de prijs. Kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid zijn de redenen achter de uiteenlopende prijsverschillen die je online kunt vinden. Terwijl goedkope opties verleidelijk kunnen zijn, bieden premium spanbanden garantie op duurzaamheid en gemoedsrust op de lange termijn.

Als ‘handige gids’ kun je het blauwe label op de spanband raadplegen. Daar lees je over de kwaliteit, veiligheid en of er aan de Europese norm is voldaan.

Mocht alle informatie en het grote aanbod aan spanbanden keuzestress opleveren, neem dan zeker contact op met ons team. Zij helpen je graag verder!