0
  • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Productie in NL
Aanbiedingsbanden voor 14.00 besteld, morgen in huis
Sterk in maatwerk en bedrukkingen
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

"Steven staat klaar om je te voorzien van advies op maat."

Hoe onderhoud ik mijn spanbanden voor een langere levensduur?

Laatste ge├╝pdated:

Spanbanden worden veel gebruikt en zijn hierdoor onderhevig aan slijtage. Om veilig gebruik te kunnen blijven maken van je spanbanden is goed onderhoud essentieel. Worden de spanbanden niet gebruikt, dan dien je spanbanden op de juiste manier op te bergen. Zorg je goed voor je spanbanden, dan gaan ze lang mee en hoef je minder vaak nieuwe aan te schaffen. Hieronder een aantal tips om je spanbanden in topconditie te houden.

Tips voor onderhoud

  • Bewaar spanbanden op een droge koele plaats uit de zon. Laat ze zo nodig uitgehangen drogen in een goed geventileerde ruimte. Vocht kan er voor zorgen dat de hardware gaat corroderen.
  • Bewaar spanbanden uit de buurt chemicaliën, scherpe objecten en hitte, zoals vuur. De spanbanden kunnen hierdoor worden aangetast of beschadigd raken.
  • Gooi de spanbanden nooit in het zand. Zand(korrels) komen tussen de onderdelen van de ratel. Met name het draaimechaniek is hier gevoelig voor. Het zorgt tevens voor slijtage aan de band.
  • Indien de ratels tijdens het gebruik toch vuil worden moeten deze regelmatig gereinigd worden. Doe dit bijvoorbeeld met een luchtspuit of stevige borstel, het liefst als deze droog is.
  • Je kunt na reiniging het ratelmechanisme lichtjes smeren. Let hierbij op dat er geen smeermiddel terechtkomt op plekken waarmee het bandweefsel in aanraking komt. De band zou kunnen doorslippen en de lading niet meer vasthouden, of het polyester zou zelfs aangetast kunnen worden. Wees dus zorgvuldig en smeer alleen de tandwielen en gebruik niet teveel smeermiddel.
  • Controleer spanbanden voor gebruik op beschadigingen, zoals rafels en vervorming van de hardware. Gebruik alleen spanbanden waarvan het blauwe label onbeschadigd en leesbaar is.
  • Vervoer je lading met scherpe hoeken of randen? Wij adviseren dan hoekbeschermers en/of beschermhoezen te gebruiken. Deze zorgen ervoor dat je spanbanden niet beschadigen.

Heb je nog vragen over het onderhoud van je spanbanden? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.