0
  • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Productie in NL
Aanbiedingsbanden voor 14.00 besteld, morgen in huis
Sterk in maatwerk en bedrukkingen
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

"Steven staat klaar om je te voorzien van advies op maat."

Een sjorband vastmaken? Zo doe je dat!

Laatste ge├╝pdated:

Wil je relatief lichte producten veilig van A naar B transporteren? Dan bieden sjorbanden de uitkomst. Maar wat is nu de juiste manier om je sjorband vast te maken? We leggen het aan je uit.

Zo maak je een sjorband vast

  1. Gooi de sjorband over of om je lading. Zorg dat zowel het vast te zetten onderdeel, als het onderdeel waaraan je het wilt bevestigen, geheel omsnoerd zijn.
  2. Trek de sjorband door de klemgesp.
  3. Plaats de nodige hulpmiddelen, zoals hoekbeschermers. Zo zorg je ervoor dat de lading niet kan verschuiven
  4. Breng de sjorband handmatig op spanning
  5. Controleer of de lading naar alle richtingen toe stevig vastzit
  6. Gebruik je een iets te lange sjorband? Dan houd je een stuk over. Zorg ervoor dat je de dit oplost, want met een los stuk sjorband de weg op gaan is niet verantwoord. Hoe je dit doet? Maak van de rol een spoel. Hiervoor houd je de band vast en doe je deze door de rol. Zo ontstaat er een lus. Hierna bevestig je de lus om de rol waardoor er een knoop ontstaat. Trek de knoop aan en je hebt de overtollige lengte van de sjorband netjes opgeborgen.

Vind jouw ideale sjorband

Kortom: het vastzetten van een sjorband is echt niet lastig, zolang je maar weet wat je doet. Daarbij adviseren we je altijd om goed te controleren of je ladingen wel écht goed vastzitten. Check ook altijd of de sjorbanden nog in goede staat zijn. Een versleten sjorband is een no go voor lading zekeren.