0
  • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Productie in NL
Aanbiedingsbanden voor 14.00 besteld, morgen in huis
Sterk in maatwerk en bedrukkingen
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

"Steven staat klaar om je te voorzien van advies op maat."

Hoe moet ik een spanband losmaken?

Laatste ge├╝pdated:

Heb je onlangs een spanband aangebracht om jouw goederen mee vast te zetten? Goed bezig! Nadat je de spanband hebt aangebracht en je goederen op plek van bestemming zijn gekomen, is het tijd om je goederen te lossen. Dit doe je door de spanband los te maken van je materiaal of onderdelen die je vervoert. Maar hoe werkt dit eigenlijk? We leggen het graag aan je uit.

Kijk welke spanband je hebt

Probeer niet zomaar je spanband los te maken, maar ga secuur te werk. Hoewel het materiaal van een spanband erg stevig is, moet je wel voorzichtig omgaan met het hulpmiddel. Trek de spanband dus niet zomaar los, maar ga bedachtzaam te werk. Stap één is daarbij dat je weet welke spanband je hebt.

Het grootste verschil in het losmaken zit hem in de manier hoe de spanband is bevestigd. Om je hier een goed beeld van te geven lichten we de verschillende bevestigingen voor je uit.

Spanband met ratel losmaken

Een spanband met ratel losmaken werkt als volgt:

  • Ontgrendel de ratel door de vergrendelplaat omhoog te trekken en de ratelhendel omhoog te bewegen. Wanneer de vergrendelplaat ongeveer 180 graden is uitgeklapt laat je deze los.
  • Vervolgens trek je de spanband terug uit de sleuf. Zo zorg je ervoor dat de spanband weer los is.

Spanband met haak losmaken

Het kan zijn dat je een spanband met haak hebt bevestigd. Er zijn verschillende soorten spanbanden met haak, zoals een spanband met vingerhaak of een spitshaak. Welke haak er ook is bevestigd aan je spanband: het enige wat je moet doen om de spanband los te maken is het losmaken van de haak aan het middel waar je dit aan hebt bevestigd. Vaak heeft een spanband met haak ook een ratel. Dit kan een tussenstuk zijn. Om dit deel los te maken, verwijzen we je weer naar bovenstaand stappenplan.

Een laatste tip bij een spanband losmaken

Een spanband losmaken is geen moeilijk karweitje. Het enige waar je op moet letten is dat je goederen na het losmaken van de spanband niet kunnen omvallen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer je glas of een kozijn vastzet met een spanband. In dit geval is het belangrijk dat iemand je helpt en de lading vasthoudt. Veel succes gewenst met je spanband losmaken!